Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka z makaronem

Składniki:

  • 8 filetów z piersi kurczaka
  • 20 dag makaronu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl. bulionu
  • 20 dag śmietany
  • 4 łyżki startego sera gouda
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki suszonych ziół :oregano, rozmaryn, tymianek, rozmaryn, sól, pieprz

    Sposób wykonania:

    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W miedzy czasie mięso natrzeć solą oraz pieprzem i odstawić na 10 minut.
    Po tym czasie obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
    W trackie smażenia wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek i smażyć razem z mięsem.
    Po usmażeniu mięso wyjąc a na tą sama patelnie wlać rosół i doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, trzymać na ogniu cały czas mieszając około 3 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na odcedzonym makaronie ułożyć mięso i polać całość sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *