Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet warzywny z pieczarkami

Składniki:

  • 20 dag brokułów
  • 5 łyżek oleju
  • 2 cebule
  • 6 pieczarek
  • 3 pomidory
  • ½ czerwonej papryki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • szczypiorek

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pokrojone pieczarki oraz paprykę i pomidory pokrojone  kostkę.
    Dusić na małym ogniu dość często mieszając.
    W miedzy czasie zblanszować brokuły około 5 minut w osolonej wodzie.
    Następnie jajka roztrzepać i wylać na warzywa.
    Ułożyć brokuły i posypać startym serem ora posiekanym szczypiorkiem.
    Przykryć i chwilę potrzymać na ogniu, aż jajka się zetną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *