Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z farszem pieczarkowym

Składniki:

  • 5 jajek
  • ½ kg pieczarek
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 5 łyżek masła
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Jajka ugotować na twardo, przeciąć w skorupkach na dwie części. Wybrać jajka ze skorupek, posiekać. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać 5 łyżek masła i smażyć uprzednio posiekaną na drobno cebulkę około 5 minut. Dodać pieczarki i posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekane jajka. Całość dokładnie wymieszać, napełnić skorupki, aby masa wystawała ponad skorupkę. Wierzch posypać tartą bułką i zapiec w piekarniku, aż bułka się zarumieni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *