Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zwykłe drobiowe mielone

Składniki:

• 25 dag mięsa mielonego drobiowego
• 1 mała bułka
• 2 ząbki czosnku
• 1 cebula
• 1 jajko
• mleko
• tarta bułka
• sól
• pieprz
• olej
• koper lub natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, czosnek zmiażdżyć, zeszklić na patelni i dodać do mięsa, dodać jajko, przyprawić i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę koperku lub natki pietruszki. Formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oleju.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *