Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pijane bakalie

Składniki:

  • 2 szklanki czerwonego wina
  • 2 szklanki płatków migdałów
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 2 szklanki rodzynek sułtańskich
  • 2 szklanki pokrojonych daktyli
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka zmielonych Gożdzików

    Sposób przyrządzenia:
    W szklanym wysokim naczyniu zalewamy rodzynki czerwonym winem. Odstawiamy na noc.  Na patelni prażymy orzechy i migdały, tak żeby się nie przepaliły. Odstawiamy do wystygnięcia, grubo siekamy. Mieszamy wszystkie składniki z winem, dodajemy cynamon i goździki. Przekładamy do pucharków. Podajemy z biszkoptami.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *