Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy Anity

 

Składniki:

  • 60 dkg wołowiny
  • 3 pomidory
  • 1 duża cebula
  • pietruszka
  • marchewka
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • papryka żółta
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka słodkiej papryki ,1 papryczka ostra
  • 4 ziemniaki
  • 2 szklanki wody
  • sól,  pieprz do smaku,3 łyżki smalcu

Sposób przyrządzenia:
Mięso opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę posiekać.  W garnku żaroodpornym rozgrzać smalec, zrumienić cebulkę, dodać pokrojone mięso, posypać kminkiem i słodką papryką. Dusić około 2-3minuty.Dolać trochę wody ,dodać pokrojona  w kostkę paprykę ,marchewkę, pietruszkę. Lekko podgotować następnie dodać obrane ze skórki pomidory, posiekany czosnek i ostrą papryczkę. Dusić około 1 godziny. Na końcu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dusić aż będą miękkie. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *