Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina marynowana z warzywami

Składniki:

  • 1 kg jagnięciny
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 2 cebule
  • seler
  • por
  • ¼ główki włoskiej kapusty
  • ulubione przyprawy
  • sól
  • pieprz

    Marynata:

  • kilka łyżek octu5%
  • kilka ząbków czosnku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.
      Następnie mięso pokroić na kawałki i dodać je do marynaty, wstawić do lodówki na kilka godzin.
      Po tym czasie wyjąć zmiesi z marynaty i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
      W trakcie duszenia podlewać wodą aby mięso było zanurzone.
      Gdy mięso będzie prawię miękkie dodać pokrojone warzywa.
      Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *