Składniki:
• 3 jajka
• 2 i 1/2 szklanki makaronu
• 250-300 gram mrożonego zielonego groszku mrożonego
• 2 puszki tuńczyka
• 1/4 szklanki majonezu
• 1/4 łyżeczki soli
• czarny pieprz
Sposób przyrządzenia:
Jajka ugotować na twardo. W garnku zagotować wodę dodać trochę soli i łyżeczkę oleju. Do gotującej włożyć makaron i ugotować al dente. Odsączyć i przelać zimną wodą. Groszek położyć na durszlak i przelać gorącą wodą. Jajka pokroić, tuńczyka odsączyć. W misce zmieszać makaron, groszek, tuńczyka i jajka. Dodać majonez ( nie cały ) wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki pod przykryciem przynajmniej na kilka godzin.
* majonez dokładać partiami i sprawdzać co pewien czas sałatkę, jednak nie więcej niż 1/4 szklanki.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)