Składniki:
• 25 dag wołowiny
• 1/3 szklanki czerwonego wina
• 2 ząbki czosnku
• śmietana
• łyżka koncentratu pomidorowego
• świeża kolendra
• szalotka
• sól
• pieprz
• pomidory
• sałata lodowa
• marchewka
Sposób wykonania
Mięso pokroić na cieniutkie paseczki, doprawić wyciśniętym czosnkiem, zalać winem i oliwą. Odstawić na 1-2 godziny. Pomidory pokroić w kostkę, sałatę lodową poszatkować, marchewkę zetrzeć. Zrobić sos: 1/3 szalotki pokroić w cieniutką kosteczkę, wymieszać z kolendrą, zalać 1/2 szklanki śmietany, dodać 1 łyżkę koncentratu. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso usmażyć. Tortille podgrzać na patelni (suchej). Nałożyć mięso na placki, dodać pomidory , sałatę i marchewkę. Zalać sosem i zwinąć.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)