Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z brokułami Marka

Składniki;

 

  • 50 dag brokułów
  • 1,5 l wywaru warzywnego
  • cebula
  • 3 łyżki masła
  • 4 łyżki mąki
  • sok z 1 cytryny
  • listek laurowy
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać brokuły podzielone na różyczki.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut.
    Po tym czasie oprószyć całość mąką i dusić jeszcze kilka minut.
    Następnie zalać wywarem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i doprowadzić do wrzenia.
    Gotować pod przykryciem około 15 minut.
    Po ugotowaniu zmiksować i posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *