Składniki:
- 4 piersi kurczaka
- 5 ząbków czosnku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki Vegety
- 2 łyżki miodu
- 8 plastrów ananasa z puszki
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka tymianku
- konfitury borówkowe
- 3 łyżki natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso podzielić na filety, które lekko zbić tłuczkiem.
Następnie zioła wymieszać z olejem, miodem, rozgniecionym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Powstałą marynatą natrzeć mięso i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie smażyć kurczaka na ruszcie około 7 minut z każdej strony.
Podawać z łyżeczką konfitur, plastrami ananasa, posypane posiekaną natką pietruszki.