Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi z szynką i serem fetą

 

Składniki:

  • 24 szparagi
  • 10 dag sera feta
  • 8 plasterków szynki
  • 2 łyżki tymianku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Obrane szparagi pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić je na osolony wrzątek i gotować około 8 minut.
    W między czasie ser pokroić na cienkie plasterki.
    Szparagi odcedzić.
    Następnie na plasterkach szynki układać plasterek sera a na nim po kilka kawałków szparagów.
    Całość posypać ziołami, solą oraz pieprzem i zawinąć w rulon.
    Śpiąc wykałaczką aby się nie rozpadły.
    Posmarować oliwą i zapiekać około 7 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *