Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle jagnięce z oscypkiem

Składniki:

  • 50 dag jagnięciny
  • cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 jajka
  • 25 dag oscypka
  • olej
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso zemleć po czym dodać odo niego posiekaną cebulę i czosnek oraz jajka.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gdyby masa wyszła za rzadka dodać do niej odrobinę bułki tartej.
    Z powstałej masy formować małe sznycle, do środka których włożyć po kawałku oscypka.
    Obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *