Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w śmietanie Anny

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka siekanego pora
  • 2 łyżeczki mąki
  • 350 g różnych grzybów
  • ¾ szkl. tłustej śmietany
  • 1/4szkl. madery
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na patelnie z rozgrzanym masłem wrzucić pora i trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie posypać go mąką.
    Dokładnie mieszając dodać jeszcze grzyby, śmietanę, wino oraz tymianek.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu około 20 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *