Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Plemiennie z mięsem jelenia

Ciasto:

  • 1 2/3 szkl mąki
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl. wody

    Nadzienie:

  • 400 g mięsa jelenia
  • 200 g surowej szynki
  • 200 g tłuszczu
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Składniki podane na ciasto dokładnie wyrobić ze sobą.
      Następnie szynkę oraz mięso posiekać po czym dodać do nich posiekaną cebulę oraz rozdrobniony tłuszcz.
      Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
      Z ciasta formować pierożki, które nadziewać farszem mięsnym.
      Gotować je w osolonej wodzie około 25 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *