Ciasto: 1 2/3 szkl mąki 1 jajko 1/3 szkl. wody Nadzienie: 400 g mięsa jelenia 200 g surowej szynki 200 g tłuszczu 1 cebula łyżka masła sól pieprz 3 szkl. śmietany 2/3 szkl. żurawin Sposób wykonania: Składniki podane na ciasto dokładnie wyrobić ze sobą. Następnie szynkę oraz mięso posiekać po czym dodać do nich posiekaną…
Tag: plemiennie
Dziczyzna
Plemiennie z mięsem jelenia
by Ela Drab • • 0 Comments
Ciasto: 1 2/3 szkl mąki 1 jajko 1/3 szkl. wody Nadzienie: 400 g mięsa jelenia 200 g surowej szynki 200 g tłuszczu 1 cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na ciasto dokładnie wyrobić ze sobą. Następnie szynkę oraz mięso posiekać po czym dodać do nich posiekaną cebulę oraz rozdrobniony tłuszcz. Całość dokładnie…