Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mozzarellowe grzanki.

Składniki:
• 3 plastry sera mozzarella
• 3 małe plasterki szynki
• 6 kromek pieczywa tostowego
• 1-2 jajka
• 2 łyżki mleka
• mąka
• sól
• pieprz
• zioła prowansalskie

Sposób przyrządzenia:
Plastry mozzarelli położyć na kromki pieczywa tak, aby nie wystawały za brzegi. Posypać solą, pieprzem i ziołami. Przykryć małym plasterkiem szynki. 3 powstałe kanapki przykryć pieczywem tostowym. Brzegi kanapek zwilżyć wodą (delikatnie) i pozlepiać. Posypać brzegi mąką. Jajko rozbić, dodać 2 łyżki mleka. Wymieszać i zanurzyć w tym grzanki, ponownie posypać je mąką. Smażyć grzanki z obu stron na maśle lub oliwie z oliwek.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *