Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa z grilla


Składniki:

  • 50 dkg polędwicy wołowej

    Marynata:

  • ½ szklanki oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • kilka listków mięty
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Składniki marynaty wymieszać. W grubej plastikowej torbie umieścić mięso, dodać marynatę, zamknąć torbę, potrząsać nią chwilę, odłożyć do lodówki  na minimum 2 godziny. Smażyć na dobrze nagrzanym grillu po 2 – 3 minut z każdej strony. Ułożyć na półmisku udekorowanym zieleniną i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *