Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z serkiem mascarpone

Składniki:

  • koncentrat ciasta biszkoptowego
  • masło
  • 300 g serka mascarpone
  • 3 łyżki likieru amaretto
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 4 żółtka
  • 100 g cukru pudru
  • gorzka czekolada

    Sposób wykonania:

    1. Ciasto upiec według przepisu na opakowaniu.
      W między czasie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo serek mascarpone.
      Gdy masa zgęstnieje podzielić ją a połowę, do jednej części dodać likier a do drugiej kawę.
      Na upieczonym ciecie rozsmarować masę kawową a na niej masę likierową.
      Wierzch udekorować wiórkami czekolady.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *