Składniki:
- ¼ szkl. oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki ziół włoskich
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 steki jagnięce
Sałatka z fasolą
- 200 g fasolki szparagowej
- 200 g fasolki lima
- 250 g pomidorów
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- rukola
Sposób wykonania:
- Oliwę wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, sokiem z cytryny oraz ziołami włoskimi.
Do powstałej marynaty włożyć steki i odstawić na 30 min.
Po tym czasie usmażyć steki na grillu.
W między czasie fasole lima zalać wrzątkiem i odstawić na 2 min. po czym odcedzić i zahartować zimna wodą.
Następnie dodać do niej fasole szparagową, pomidory pokrojone na połówki, sok z cytryny oraz oliwę.
Upieczone steki podawać z sałatką.