Składniki:
- 400 g makaronu hokkien
- 1/3 sparzonych migdałów
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 500 g wołowiny krzyżowej
- 1 cebula
- 1/3 szkl. sosu sojowego podsmażonego z odrobiną miodu i czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 czerwona papryka
- 1 różyczka brokułu chińskiego
- 1 puszka mini kolb kukurydzy
Sposób przyrządzenia:
Makaron zalać gorąca woda i odstawić na 2 minutki, po czym go odcedzić i odstawić.
W między czasie migdały zarumienić na suchej patelni.
Następnie na rozgrzanym oleju arachidowym przesmażyć cienko pokrojoną wołowinę oraz cebulę pokrojoną w plastry.
Po około 5 min. dodać podsmażony sos z miodem i czosnkiem, wodę, czerwona paprykę pokrojoną w plastry, sos sojowy, brokuł oraz kolby kukurydzy.
Całość delikatnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 5 min.
Na sam koniec dodać jeszcze makaron i migdały