Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk w sosie balsamicznym

 

Składniki:

  • ¼ szkl. oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 łyżeczka ziół włoskich
  • 3 czerwone cebule
  • 4 pomidory
  • 4 befsztyki z polędwicy
  • 1 łyżeczka przypraw do befsztyka
  • 2 łyżki posiekanych liści bazylii

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ocet balsamiczny wymieszać z suszonymi ziołami i papryką, 2 łyżkami oliwy oraz rozgniecionym czosnkiem.
    Dodać jeszcze cebule oraz pomidory pokrojone w plastry.
    Całość delikatnie wymieszać, po czym przesmażyć na małym ogniu około 3 -4 min.
    Następnie mięso oprószyć przyprawą do befsztyków i smażyć około 3 minut na ruszcie posmarowanym oliwą.
    Po upieczeniu przykryć cebulą z pomidorami oraz udekorować liśćmi bazylii.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *