Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa makaronowa z brokułami

Składniki:

  • 350 g brokułów
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 250 g makaronu literki
  • 1 puszka kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka posiekanej trybuli

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa dodać posiekaną cebulę i czosnek po czym uformować z niego małe klopsy.
    Następnie brokuły podzielić na różyczki, wrzucić je do bulionu i gotować około 10 minut, wówczas dodać makaron, klopsy oraz kukurydzę.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać trybulą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *