Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z chili

Składniki:

  • 800 g krewetek tygrysich
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • sok z 1 limetki
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 papryczki chili
  • 1 pęczek natki kolendry
  • 1 pęczek bazylii

Sposób wykonania:

  1. Pokroić chili i razem z imbirem przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać krewetki i trzymać na dużym ogniu około 1 minuty.
    Następnie dodać sos rybny, sok z limetki, brązowy cukier i smażyć kolejne 3 minut.
    W trakcie potrząsać patelnią by składniki nie przywarły do dna.
    Przed samym podaniem dodać jeszcze listki kolendry i bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *