Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica na słoninie z maślakami

 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 250 g maślaków
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 50 g słoniny
  • 2 łyżki mleka
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Maślaki oraz cebulkę posiekać po czym razem przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas oprószyć pieprzem.
    Słoninę stopić na patelni i przełożyć do niej grzyby z cebulką.
    Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli i wylać na grzyby.
    Cały czas mieszając trzymać na małym ogniu aż jajka się zetną.
    Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *