Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w śmietanie Magdy

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanego pora
  • 2 łyżeczki mąki
  • 350 g różnego rodzaju grzybów
  • ¾ szkl. tłustej śmietany
  • ¼ szkl. porto
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Pora wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
      Trzymać na ogniu cały czas mieszając około 5 minut.
      Po tym czasie oprószyć go mąką i cały czas mieszając dodawać grzyby.
      Dodać śmietanę oraz wino.
      Wymieszać i doprawić do smaku tymiankiem, solą oraz pieprzem.
      Gotować na małym ogniu bez przykrycia około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *