Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boeuf Strogonow

Skład:

  • 50 dag polędwicy wołowej,
  • 25 dag pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki oleju,
  • 130 ml śmietany,
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka mąki, natka pietruszki,
  • sól i pieprz.

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w paski, oprószyć mąką. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyć mięso, a na końcu pieczarki. (każdy składnik osobno). Składniki przełożyć do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotować. Posypać natką. Podawać z kluseczkami półfrancuskimi lub pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *