Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ziemniaczana z grzybami

Składniki:

  • ziemniaki 10 sztuk
  • grzyby 1/2 kg
  • cebula 2 sztuki
  • masło 1 kostka
  • olej 5 łyżeczek
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki należy obrać, następnie umyć je i pokroić w kostkę. Na patelni
    należy podgrzać masło i usmażyć na nim ziemniaki do miękkości, dodać
    posiekane grzyby, posiekaną w drobniutką kosteczkę cebulę i natkę.
    Doprawić do smaku. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec
    przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *