Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg pieczony Ilony

Składniki:

  • filet z pstrąga 1 kg
  • kasza jęczmienna 10 łyżek
  • cykoria 3 sztuki
  • morele 5 sztuk
  • orzechy włoskie 5 sztuk

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z pstrąg należy rozmrozić, a jeśli są świeże wymoczyć w osolonej
    wodzie, następnie trzeba je zawinąć w folię aluminiową i upiec w
    piekarniku do miękkości, później dodać do nich kaszę jęczmienną, cykorię
    pokrojoną dość drobno, morele i zmielone orzechy włoskie. Wszystko razem
    poddusić, podawać na gorąco.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *