Składniki:
- 10 dkg drobnego ryżu
- 5 ziemniaków
- 20 dkg pieczarek
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1 łyżka masła klarowanego lub oleju
- ½ szklanki śmietany
- sól, pieprz
- 1 litr bulionu mięsnego
Składniki: 300 g kaszy kukurydzianej 150 g bryndzy 100 g masła sól Sposób wykonania: Kaszę zalać 900 ml osolonej wody. Dodać jeszcze 2 łyżki masła i gotować na małym ogniu cały czas mieszając około 15 minut. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować masłem po czym układać w nim kasze przesypując ją bryndzą. Resztę masła ułożyć na wierzch.…
Składniki: filet z pstrąga 1 kg kasza jęczmienna 10 łyżek cykoria 3 sztuki morele 5 sztuk orzechy włoskie 5 sztuk Sposób przyrządzenia: Filety z pstrąg należy rozmrozić, a jeśli są świeże wymoczyć w osolonej wodzie, następnie trzeba je zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku do miękkości, później dodać do nich kaszę jęczmienną, cykorię…