Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa szczawiowa Ilony

Składniki:

  • marchewka 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • szczaw 30 dag
  • bulion na kości 2 litry
  • śmietana 1 szklanka
  • mąka 1 łyżeczka
  • grzanki
  • szczypiorek

 

Sposób przyrządzenia:
Marchewkę oraz pietruszkę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą,
następnie oczyścić i obrać, przez chwilę gotować w bulionie z kości,
później dodać do bulionu szczaw. Wszystkie warzywa w bulionie należy
gotować do miękkości, przez 15- 20 minut, na zakończenie gotowania
należy dodać śmietanę wymieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką pszenną i
zagotować ciągle mieszając. Posypać posiekanym szczypiorkiem lub grzankami

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *