Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto ” Janeczka”

Składniki:

  • mleko 1 l
  • masło roślinne 1 kostka
  • mąk krupczatka 1 szklanka
  • żółtka 4 sztuki
  • budyń śmietankowy 1,5 opakowania
  • cukier 1/5 szklanki
  • krakersy słone 1 paczka
  • herbatniki 6 paczek
  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • kremówka 700 ml
  • śmietanfix 1 opakowanie
  • kakao

    Sposób przyrządzenia:
    2,5 szklanki mleka należy zagotować z masłem oraz cukrem, do 1,5
    szklanki należy dodać pozostałe składniki(mąkę, żółtka, budyń) i
    wszystko dokładnie zmiksować. Wlać do gotowanego mleka, wymieszać,
    wychodzi z tego masa. Należy układać w brytfance po kolei: herbatniki,
    masę, krakersy, karmel z mleka skondensowanego ugotowanego przez 3
    godziny w garnku z wodą, herbatniki, bitą śmietanę kremówkę i posypać
    kakao.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *