Składniki:
- mleko 1 l
- masło roślinne 1 kostka
- mąk krupczatka 1 szklanka
- żółtka 4 sztuki
- budyń śmietankowy 1,5 opakowania
- cukier 1/5 szklanki
- krakersy słone 1 paczka
- herbatniki 6 paczek
- mleko skondensowane słodzone 1 puszka
- kremówka 700 ml
- śmietanfix 1 opakowanie
- kakao
Sposób przyrządzenia:
2,5 szklanki mleka należy zagotować z masłem oraz cukrem, do 1,5
szklanki należy dodać pozostałe składniki(mąkę, żółtka, budyń) i
wszystko dokładnie zmiksować. Wlać do gotowanego mleka, wymieszać,
wychodzi z tego masa. Należy układać w brytfance po kolei: herbatniki,
masę, krakersy, karmel z mleka skondensowanego ugotowanego przez 3
godziny w garnku z wodą, herbatniki, bitą śmietanę kremówkę i posypać
kakao.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos