Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sok malinowy Ilony

Składniki:

  • maliny 1 kg
  • cukier 1/2 kg

    Sposób przyrządzenia:
    Maliny należy przebrać, następnie opłukać i osuszyć. Wrzucić je do słoja
    i zasypać cukrem. Słój należy zakryć kilkom warstwami gazy, ścisnąć
    recepturką i postawić w ciepłym miejscu na kilka dni, ubytek cukru na
    wierzchu należy każdego dnia uzupełniać tak, aby maliny nie były
    widoczne na wierzchu, a sam cukier. Po kilku dniach sok należy
    przecedzić i wlać do garnka, zagotować, gorący przelać do wyparzonych
    butelek lub słoików i od razu zakręcić.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *