Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykowy kuskus

 

Składniki:

  • kuskus 1 woreczek
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka zielona 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • oliwa 4 łyżki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Kuskus należy włożyć do miseczki bez gotowania, zalać go oliwą. Cebulkę
obrać, paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, oba warzywa należy
pokroić w drobna kostkę. Pomidory należy zalać wrzątkiem i obrać ze
skórki, wybrać pestki i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać so kuskusa, skropić sokiem z cytryny, zalać szklanką wody,
doprawić do smaku solą, wymieszać i odstawić do lodówki na około 30
minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *