Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kartoflanka Ilony

Składniki:

  • włoszczyzna 60 dag
  • woda 5 l
  • ziemniaki 1 kg
  • smalec 10 dag
  • mąka 10 dag
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Z włoszczyzny należy ugotować wywar. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w
    kostkę i wrzucić do przecedzonego wywaru. Sporządzić zasmażkę z mąki i
    smalcu, rozprowadzić ją wodą, wymieszać i dodać do zupy. Warzywa
    ugotowane w wywarze należy pokroić w kostkę i dodać do zupy. Zupę należy
    zagotować, doprawić do smaku, przed samym podaniem dodać posiekaną
    drobno natkę pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *