Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z blaszki

Składniki:

  • do 2kg karkówki
  • ok. 1 kg kapusta kiszona
  • 2 cebule
  • 1/2 kg pieczarek
  • majonez
  • 20 dkg sera żółtego


Sposób przyrządzenia:

1. Karkówkę obficie posypać "jarzynką", zostawić na noc w lodówce. Pokroić w plastry.
2. Kapustę kiszoną poddusić do miękkości
3. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w piórka, ser żółty utrzeć na tarce
4. Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę układać kolejno warstwy: 
-kapustę kiszoną (połowa), -karkówkę-cebulkę – pieczarki-kapustę -majonez(łyżka na plaster karkówki)-ser żółty. Przykryć folią aluminiową i piec 45min. w 170 stopniach
Przepis nadesłany na Superkonkurs Pychotki przez Annę Świrydowicz 15-207 Białystok, ul.Piastowska 23/14

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *