Składniki:
- do 2kg karkówki
- ok. 1 kg kapusta kiszona
- 2 cebule
- 1/2 kg pieczarek
- majonez
- 20 dkg sera żółtego
Sposób przyrządzenia:
1. Karkówkę obficie posypać "jarzynką", zostawić na noc w lodówce. Pokroić w plastry.
2. Kapustę kiszoną poddusić do miękkości
3. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w piórka, ser żółty utrzeć na tarce
4. Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę układać kolejno warstwy:
-kapustę kiszoną (połowa), -karkówkę-cebulkę – pieczarki-kapustę -majonez(łyżka na plaster karkówki)-ser żółty. Przykryć folią aluminiową i piec 45min. w 170 stopniach
Przepis nadesłany na Superkonkurs Pychotki przez Annę Świrydowicz 15-207 Białystok, ul.Piastowska 23/14