Składniki:
- bagietka 1 sztuka
- masło 15 dag
- pieczarki 1,2 kg
- cebula 1 sztuka
- olej 10 dag
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Bagietkę należy pokroić na kromki( na ukos). Kromki bagietki należy
pokroić masłem. Tak posmarowane kromki należy układać w brytfannie.
Pieczarki po oczyszczeniu i umyciu należy pokroić w dość drobne
plasterki i wrzucić na patelnię, dodać do nich posiekaną w drobną
kosteczkę cebulę i podsmażyć na odrobinie oleju doprawiając do smaku
solą i pieprzem. Po usmażeniu i ostudzeniu pieczarek należy układać je
na kromkach bagietki. Tak przygotowane bagietki należy zapiec w
piekarniku( przez około 15- 20 minut). Przed podaniem należy posypać
grzanki odrobiną posiekanej natki pietruszki.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos