Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leszcz w słoninie

Składniki:

  • 400 g filetów z leszcza
  • 300 g słoniny
  • łyżka octu 3% octu
  • 1 szkl. mąki
  • ¾ szkl. tartej bułki
  • 2 jajka
  • sól
  • 5-6 ziemniaków
  • 2 łyżki masła

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i skropić octem.
    Następnie słoninę pokroić w plasterki, które lekko zbić i zawinąć w nie kawałki ryb.
    Obtoczyć całość w mące, potem w roztrzepany jajku a na koniec w bułce tartej.
    Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika około 10 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *