Składniki:
• 8 dużych pieczarek o zamkniętych kapeluszach
• sok z 1 cytryny
• cebula
• 3 łyżki masła
• 10 dkg krabów
• kilka kropli sosu Worcester
• 4 jaja
• 1 opakowanie sera mozzarella
• sól
• łyżeczka koperku
• pieprz biały
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić. Nóżki ostrożnie wykręcić z kapeluszy. Grzyby i kraby skropić sokiem z cytryny. Nóżki drobno posiekać. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle, następnie dodać posiekane nóżki i dusić 20 min. Kraby dodać do duszenia i jeszcze krótko dusić, doprawić solą, pieprzem, sosem Worcester. Dodać koperek i wymieszać. Powstałą masą wypełnić kapelusze pieczarek. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Ser pokroić na 8 plastrów i ułożyć na faszerowanych pieczarkach. Pieczarki włożyć do formy cienko posmarowanej masłem, a między nimi ułożyć ćwiartki jaja. Piec ok. 8–10 min. w temp. 175 stopni.