Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z małżami

Składniki:

• 1 słoik (300 g) małży
• 1 cebula
• 1 duży ogórek konserwowy
• 4 małe pieczarki
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka cukru
• 2 łyżki masła
• 20 dkg żółtego sera
• 25 dkg makaronu spaghetti
• 1,5 łyżki bazyli

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Dodać pokrojony w kostkę ogórek, pieczarki, koncentrat pomidorowy i cukier. Dolać 1/4 szklanki wody i dusić ok. 15 min. Dodać bazylie oraz małże i gotować ok. 10 min. Na makaron nałożyć sos i posypać startym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *