Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Staropolska zupa cebulowa

Składniki:

 

  • 75 dag cebuli
  • 2 pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 por
  • ½ szkl. śmietany
  • 2 żółtka
  • żółty ser
  • sól

 

 

Sposób wykonania;
Warzywa obrać po czym je pokroić i poddusić na rozgrzanym maśle.
Gdy warzywa zmienną zalać je osoloną wodą i dogotować.
Następnie przetrzeć całość przez sito.
Na koniec zaprawić zupę żółtkami wymieszanymi ze śmietaną.
Doprawić do smaku solą.Na koniec posypać serem i zapiec w piekarniku.

Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Weronikę

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *