Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w maślanym sosie

Składniki:
• 60 dag białej ryby
• 3 łyżki masła
• 2 łyżki miodu
• 2 łyżki soku z cytryny
• pieprz
• 1 łyżeczka bulionu w proszku
• 1 cebulka
• 2 łyżki tartej bułki

Sposób wykonania:

  1. Masło zmiksować razem z miodem, bulionem oraz sokiem z cytryny po czym podgrzewać do rozpuszczenia masła.
    Następnie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać je sosem maślanym.
    Oprószyć jeszcze pieprzem, posypać posiekaną cebulką, papryką oraz bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać do miękkości.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Monika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *