Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej i czerwonej kapusty

Składniki:

  • ½ główki białej kapusty
  • ćwierć główki czerwonej kapusty
  • 5 dag rodzynek
  • cebula
  • mały słoi majonezu
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Kapustę poszatkować po czym oprószyć ją solą i odstawić na 2 godziny.
    W między czasie czerwoną kapustę również poszatkować, osolić i odstawić.
    Następnie obie kapusty odcisnąć z soku i połączyć ze sobą.
    Dodać posiekaną cebulę oraz rodzynki.
    Doprawić do smaku pieprzem i połączyć z majonezem.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *