Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja oplatane cielęciną i szynką

Składniki:

  • 6 jaj
  • 6 plastrów gotowanej szynki
  • 6 cienkich plasterków cielęciny
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • szczypiorek

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    W między czasie plasterki cielęciny oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym ułożyć na nich plasterki szynki.
    Następnie jajka obrać i owinąć je mięsem, dość ciasno i spiąć wykałaczką aby się nic nie rozpadło.
    Ułożyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć.
    Przed podaniem wyjąć wykałaczki a jajka przekroić na pół, można również posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *