Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gruzińska

.

Składniki:

  • 2 l wody
  • 30 dag wieprzowiny
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 szkl. makaronu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cynamon
  • szczypta mielonych goździków
  • estragon

Sposób wykonania:

  1. Mięso oraz cebulę pokroić w kostkę po czym podsmażyć ok. 3 minut, wówczas przełożyć do rondla z wrzącą osoloną wodą i ugotować.
    W między czasie obrane warzywa pokroić w paseczki i dodać je do zupy pod koniec gotowania.
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i również dodać do zupy.
    Na sam koniec doprawić ketchupem, solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *