Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety smażone na grillu

Składniki:

 

  • 80 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 2 kajzerki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 1 łyżka soku  cytryny
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Do mięsa wbić jajka, dodać posiekaną cebulkę oraz namoczona w  wodzie i odciśnięta bułkę.
Następnie dodać łyżkę oleju, posiekaną natkę pietruszki i miętę oraz sok z cytryny.
Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić masę na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie formować z mięsa pulpety, które grillować ok. 15 minut, dość często obracając.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *