Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga lub dorsz z piekarnika

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza lub pangi (sandacz, okoń, tilapia…)
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • ½ szklanki mąki kukurydzianej
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • papryka, sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Filety rybne umyć i dokładnie osuszyć. Wymieszać mąki, i przyprawy. Do miseczki wybić jajka, dodać mleko, zmiksować. Filety rybne moczyć w jajku z mlekiem i obtoczyć w mąkach z dodatkami. Tak przygotowane porcje ryby ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu i piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni C. Podawać sosem pomidorowym.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *