Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź w oleju i pomidorach

 

Składniki:

  • ½ kg śledzi marynowanych
  • ½ kg cebuli
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • ½ szklanki oleju
  • cukier, sól, pieprz do smaku
  • liść laurowy
  • 4 goździki
  • 4 ziarna ziela angielskiego

 

 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w talarki. W garnku ułożyć cebulę, dodać olej, przecier pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, goździki i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Wszystko usmażyć i gdy cebula będzie miękka sos wystudzić. Na każdym płacie śledzia ułożyć porcję sosu, zwinąć i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane śledzie ułożyć w szklanym słoju i zalać resztą sosu. Odstawić do schłodzenia. Podawać na drugi dzień.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *