Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś norweski na parze

Składniki:

  • łosoś norweski pokrojony na dzwonka
  • mleko
  • czosnek
  • jarzyny jak do rosołu (bez kapusty)
  • cytryny
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Dzwonka  łososia wymoczyć w mleku przez około  30 minut, następnie posypać je przyprawami  i drobno posiekanym czosnkiem. Marchew, pietruszkę i kawałek selera dokładnie oczyścić pokroić na „makaron”  i ułożyć w naczyniu do parowania. Parować przez 20-25 minut. Następnie dołożyć łososia i utrzymać na parze przez około 15 min. Wyłożyć na półmisek, skropić sokiem z cytryny obok dekoracyjnie ułożyć jarzyny i ćwiartki cytryn.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *