Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś marynowany z grilla

 

Składniki:

    • 1 kg fileta z łososia ze skórą
    • ½ szklanki soku z cytryny
    • ½ szklanki oleju
    • 1 łyżka tartego korzenia imbiru
    • sól, biały pieprz

 

Sposób przyrządzenia:
Dokładnie wymieszać składniki marynaty, przyprawić sola i pieprzem. Umytego i obsączonego łososia pokroić na porcie. W misce zalać rybę marynatą i odstawić na 30 minut. Piec kilkakrotnie przewracając na dobrze nagrzanym grillu.

 

    • 1 kg fileta z łososia ze skórą
    • ½ szklanki soku z cytryny
    • ½ szklanki oleju
    • 1 łyżka tartego korzenia imbiru
    • sól, biały pieprz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *